Социолог: Възможно е дори три партии да не успеят да сформират кабинет

0
До редовните парламентарни избори у нас остават около 4-5 месеца, което означава, че настроенията за следващия парламент започват да се формират
До редовните парламентарни избори у нас остават около 4-5 месеца, което означава, че настроенията за следващия парламент започват да се формират Видео: Канал 3

Очертава се всяка една конфигурация да потърси подкрепа от ДПС

До редовните парламентарни избори у нас остават около 4-5 месеца, което означава, че настроенията за следващия парламент започват да се формират. Социологът от „Сова Харис“ Васил Тончев коментира данните, събрани от последното проучване, според които няма нито една политическа сила, която да има изразено предимство пред останалите, а дори евентуален бъдещ кабинет би могъл да не е възможен и с три формации в коалиция. Той коментира проучването в предаването „Денят на живо с Наделина Анева“.

Единствената невъзможна коалиция е между БСП и ГЕРБ, защото там разминаванията са доста големи. Възможна е ляво- и дясноцентристка коалиция. На този етап дори три политически сили може да не успеят да направят мнозинство. Подкрепата на ДПС може би ще бъде нужна, за да се направи мнозинство в една от двете посоки, тъй като партията е центристка“, каза Тончев.

Той отчита осезаем спад в одобрението към „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, отдавайки това на факта, че в разгара на протестите той трупаше дивиденти от отсъствието си от сцената, но сега обществото започва да търси своите лидери, които да бъдат проактивни и с реални идеи и политики.

Коронакризата ще бъде решаващият фактор за изборите. Същото се случи и в Съединените щати. В началото Доналд Тръмп бе сочен за фаворит за втори мандат, но начинът, по който се отнесе към кризата, му коства крайния успех“, каза социологът.

Данните сочат още, че се наблюдава повишение на напрежението в обществото от последствията и неяснотите, които крие пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари