Sony прекратява сливането си с индийската компания Zee Entertainment

2
Сделката можеше да формира един от най-големите телевизионни оператори в Индия
Сделката можеше да формира един от най-големите телевизионни оператори в Индия

Сделката можеше да формира един от най-големите телевизионни оператори в Индия

Японският конгломерат "Сони" (Sony Group) отменя плановете си за сливане на индийското си звено с медийната група "Зий Ентъртеймънт" (Zee Entertainment), прекратявайки сделка, която можеше да формира един от най-големите телевизионни оператори в Индия, предаде Ройтерс.

Провалът на сделката, която беше оценявана на 10 милиарда долара, създава повече несигурност за телевизионния оператор "Зий Ентъртеймънт". Това важи още повече с оглед на нарастващата конкуренция в южноазиатската страна, тъй като компанията "Дисни" (Disney) се стреми да слее индийския си бизнес с медийната група на милиардера Мукеш Амбани "Рилайънс" (Reliance).

"Зий Ентъртеймънт" заяви, че "Сони" търси 90 милиона долара неустойки от нея заради предполагаеми нарушения на споразумението за сливане между двете компании. Очаква се да се пристъпи и по процедура по арбитраж.

"Зий Ентъртеймънт" отхвърля всички твърдения на "Сони" и ще предприеме подходящи правни действия, се казва в изявление на компанията.

Според "Сони" определени "заключителни условия" на сливането не са били изпълнени въпреки "добросъвестните дискусии" и компаниите не са успели да се споразумеят за удължаване до крайния срок до 21 януари.

"След повече от две години преговори, ние сме изключително разочаровани (...) Оставаме ангажирани с разширяването на нашето присъствие на този оживен и бързо развиващ се пазар", заявяват от "Сони".

Въпреки че нито "Сони", нито "Зий Ентъртеймънт" уточниха кои условия по сделката не са били изпълнени, сливането вероятно е пропаднало заради въпроса кой ще ръководи новата компания. От "Зий Ентъртеймънт" са предложили досегашния си изпълнителен директор Пунит Гоенка, но от "Сони" са възразили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари