Содата за хляб върши чудеса

1
Вижте за какво е полезна содата и как да изперете дрехите по-добре, без химични добавки
Вижте за какво е полезна содата и как да изперете дрехите по-добре, без химични добавки

Всеки има у дома си кутия сода за хляб. А освен за печива и като част от домашния препарат за почистване, тя е и чудесно средство за прането.

Вижте за какво е полезна содата и как да изперете дрехите по-добре, без химични добавки.

Премахва миризмите в прането.

Миризмите върху нашите дрехи и бельо са причинени от бактериите по тялото ни. Бактериите се отстраняват, когато детергентните молекули премахнат бактериалните клетки върху тъканите. Някои перилни препарати обаче нямат толкова мощно действие и тук идва ролята на содата. Тя помага да се регулира нивото на рН във водата. Добавете само 1/2 чаша сода за хляб към всяка пералня и детергентите ще работят по-ефективно, за да намалят бактериите.

За тежки миризми, като пот или цигарен дим, използвайте сода за хляб и вода като предварително накисване. Разтваря се 1 чаша или 2 чаши сода за хляб в топла вода. Оставете дрехите да се накиснат за една нощ и след това изперете както обикновено.

Ако имате дрехи, които се нуждаят от освежаване, но не се перат, поставете ги в кутия с пакет отворена сода, която ще абсорбира миризмата.

Дрехи Онлайн, Пране, Колоритен, Измиване, Цветове

Подобрява ефекта от белината

Хлорната белина е ефикасно средство за силно замърсените бели дрехи. Във вода, която е твърде кисела или алкална, тя се нуждае от помощ, за да работи по-ефективно.

Добавете 1/2 чаша сода за хляб заедно с всяка половин чаша избелващо средство, за да регулирате нивото на рН във водата.

White, Риза, Светъл, Дрехи, Пране, Сушене, Коноп, Бельо

Естествен омекотител

Содата за хляб помага да се регулира нивото на рН в изплакващата вода на пералната машина, когато тя е твърде киселинна или алкална. Добавянето на 1/2 чаша сода във всеки цикъл на изплакване служи като баланс за тази вода и прави прането по – меко и приятно на допир.

Наред с това содата е чудесен заместител на омекотителя, ако има в семейството някой с чувствителна кожа и алергии.

Кърпи, Маси, Баня, Пране, Чиста, Патица, Спа, Бяло

Почиства ютията

Содата е естествен и нежен абразивен материал. За да отстраните натрупаните отлагания от плочата на ютията, направете паста със сода за хляб и вода. Използвайки бяла кърпа, разтрийте пастата внимателно и след това забършете. Ако петното не изчезне, забършете плочата с кърпа, напоена с бял оцет.

Сега ютията ви ще се плъзга гладко, което ще направи гладенето много по-лесно и няма да оставя следи.

Гладене, Натиснете, Облекло, Дрехи, Домакинската Работа

Почистете пералната машина

Преди да пуснете пералнята, пуснете на един пълен цикъл, на максимална температура с 1 чаша сода за хляб. Така ще дезинфекцирате и ще подобрите функционалността й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари