Собственици си подпалиха колата пред очите на служител на пътната полиция

0
При проверката станало ясно, че шофьорът няма книжка и застраховка на колата / Снимката е илюстративна
При проверката станало ясно, че шофьорът няма книжка и застраховка на колата / Снимката е илюстративна

Собственици на лек автомобил го подпалиха пред очите на служител на пътната полиция, след като той започнал да проверява документите им, съобщана „Интерфакс”, цитирани от БЛИЦ.

Полицейският патрул спрял возилото марка „Иж комби”, управлявано от 49-годишен мъж. При проверката станало ясно, че шофьорът няма книжка и застраховка на колата.

Заради нарушенията при регистрацията на автомобила, той трябвало да бъде спрян от движение и откаран на полицейския паркинг. Докато качвали колата на паяка, обаче съпругата на шофьора плиснала в купето й неизвестна запалителна течност и веднага я запалила.

Пламъците бързо били угасени. Полицаите установили чия е собствеността на колата. Предишният й собственик е подал документи в пътните служби, че вече не притежава автомобила. Новите му собственици, които били длъжни в 10-дневен срок да регистрират покупката му, не направили това.

Според застрахователните агенти и полицаите, палежът бил извършен, тъй като цената на автомобила, произведен през 1988 година, била по-ниска от глобите, които трябвало да платят собствениците й.

Съветската марка коли „Иж комби” е произвеждана от 1973 до 1997 година в Ижевския автомобилен завод като модел на леките коли „Москвич-412”. Според експертите цената на произведен през 1988 година автомобил е между 20 и 25 000 рубли в зависимост от изминатите километри.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари