Собственикът на "Синема сити" е пред банкрут

1
Акциите на Cineworld, която притежава "Синема сити", паднаха в Лондон с близо 60% в петък
Акциите на Cineworld, която притежава "Синема сити", паднаха в Лондон с близо 60% в петък Снимка: Cineworld

Собственикът на "Синема сити" е пред банкрут

Акциите на Cineworld, която притежава в България 6 мултиплекса "Синема сити" (Cinema City) в пет от големите градове на страната, паднаха в Лондон с близо 60% в петък поради растящи опасения, че скоро компанията ще подаде молба за защита от кредиторите си.

"Уолстрийт джърнъл" съобщи вчера, че Cineworld Group PLC ще направи тази крачка към обявяване на несъстоятелност в следващите няколко седмици, пише Дневник. Официалната реакция на компанията е, че "проактивно оценяваме стратегическите варианти, за да гарантираме, че балансовите ни данни са достатъчно силни и гъвкави, за да се адаптираме към пазарните условия". Според изданието са наети адвокати от Kirkland & Ellis и консултанти от AlixPartners за процедурите по подаване на уведомление по защита от кредиторите в САЩ и по несъстоятелност във Великобритания.

Това е втората по големина верига кино театри в света с повече от 9 хиляди зали, от които над 6800 са в САЩ. За нея в 10 държави в около 750 обекта работят почти 28 хиляди души.

Причината е натрупаният дълг от 5 милиарда долара, който е все по-трудно да обслужва заради слабите приходи от кината.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Зад екрана ...
    В такъв филм са ни вкарали нашите управляващи, че чак почти на никого не му е до кино. Както се казва: кино или вино е все тая, разликата е само в прегледа ...
  • 6
    4
    b'Aaal
    Другата полза е, че няма да ни натрапват гнусния си хомосексъализъм и лгбт извращенията им!
  • 0
    3
    L:l;l;
    Това е чудесна новина! Макар, че е вчерашна новина. След като сащническите корпорации накупиха по цял свят от държавите фирми, имоти, пропагандират хомосексуализма сис главно, е време да фалират и да напуснат държавите, които са окупирали агресорите от сащ!
  • 3
    2
    киноман
    Значи Русе пак ще остане без кино…
  • 4
    1
    Мнение
    Общо взето нещата стоят по следния начин: идваш от друго място за да инвестираш в бизнес-начинание тук в Русе без значение колко пари си налял примери много спортната зала е голям показател и рано или късно затъваш бавно, но сигурно. Затова ако ми е писано на мен лично да изтегля печелившия билет просто ще се махна от този град.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари