Собственик на автокъща: Да вземеш от бедния 500 лева и да ги дадеш на богатия

4
Държавата ни не е готова за електрически автомобили
Държавата ни не е готова за електрически автомобили

Държавата ни не е готова за електрически автомобили

„Да вземеш от бедния 500 лева и да дадеш на богатия, за да си купи електрическа кола от 50 000 лева”. Така собственикът на автокъща в Монтана Владимир Тасков обясни идеята на транспортния министър Георги Гвоздейков вносът за стари автомобили да се обложи с нов данък от поне 500 лева на кола.

„Държавата ни не е готова за електрически автомобили, в Монтана нямаше ток целия ден миналата седмица при бедствието, нямаше ток и на бензиностанциите”, каза Тасков.

За идеята на транспортния министър Георги Гвоздейков вносът за стари автомобили да се обложи с нов данък от поне 500 лева на кола, Тасков заяви, че това ще бъде само част от поскъпването. „Към него има и регистрация от още 500 лева – екотакса, първоначална регистрация на нов автомобил и други такси. „Получава се 90% допълнителни такси и данъци само за разрешението да се движиш с кола по пътищата. По този начин хората ще си ремонтират старите коли, които едва ще минат на технически преглед, вместо да подновят автомобила си”, каза собственикът на автокъщата, цитиран от NOVA.

Според него това ще намали продажбите и хората ще продължат да си карат старите коли. „Най-добре е да се намали екотаксата, за да могат шофьорите да подновят колите си. На тях им трябва автомобил, за да си свършат работа. От началото на месеца намаляха продажбите”, обясни Тасков

През 2022 г. в България са внесени над 300 000 коли втора ръка. По думите на Владимир Тасков, собственик на автокъща, в Северозападна България се предпочитат среден клас коли до 5-6 000 лева. Предпочитани са колите между 2 и 4 хиляди лева. Трудно продаваеми са коли до 15 000 лева, обясни Тасков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Русенец
    Може ли някой да ми обясни, защо в България се плаща екотакса за внос на стар автомобил от ЕС, като тази такса се заплаща веднъж за целият ЕС и е платена при покупката на автомобила, още от първият му собственик? А ние, сме държава от ЕС, или поне така ни лъжат?
  • 10
    2
    Русенец
    Тази такса ще се добави към цената и пак ще я плаща клиента. Търговците са само средство, с което управниците искат да измъкнат парите на бедните хора.
  • 3
    1
    а еко таксата
    да махнат тогава , нали затова я въведоха, или просто да признаят , че я правят 750 кинта и толкова
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари