Смазваща победа срещу алчността!

0
Честито на трънчани и на България!
Честито на трънчани и на България!

"Честито на трънчани и на България! Смазваща победа срещу алчността и наглостта, срещу онези, които искат златото и среброто на цената на чуждите човешки животи!

На пропагандаторите на робството, което в Оруелов стил го наричат "свобода", ще кажа, че в днешния ден чух достатъчно лични истории за мъртвите мъже на Трънско, работили някога в мина "Злата". Истории, разказани от техните - вече възрастни - наследници и наследнички, които потвърдиха всички мои опасения, за които писах през последно време. Смъртта е косила и ако й бъде позволено пак ще коси без време тези нещастни хора.

Знаем, че войната не приключва с победата на референдума. "Те" ще продължат, ще оспорват, ще обжалват, ще вият, ще контраатакуват, ще обвиняват... Трънчани са готови. Инициативния комитет и всички, които им помагахме - също. Но екотът на този конкретен разгром над дивашката алчност няма да заглъхне.

Няма да мине и поредният опит за тайно възстановяване на уранодобива. Ядрената мафия също загуби днес!

11 юни е добър ден за българите. Надявам се да бъде добър стимул и за моята Стара Загора, чийто глас ще трябва да чуем след една седмица! Успех, старозагорци!

ПС: А на Нидялку ще кажа: "Дойдох, видях, хората на Трън победиха!"

Автор: Петко Ковачев, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари