Смъртта на младежите в Шуменско е причинена от изгорели газове

0
Това е най-вероятната причина според разследващите
Това е най-вероятната причина според разследващите Снимка: БТА

Това е най-вероятната причина според разследващите

Задушаване с изгорели газове е вероятна причина за откритите в лек автомобил в шуменското село Друмево мъртъв младеж и момиче в безсъзнание, каза пред журналисти комисар Веселин Захариев - началник на отдел „Разследване“ в Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен, предаде БТА.

По думите му основната версия, по която разследващите работят, е задушаване на младежите, причинено от изгорели газове на автомобила, вследствие на техническа неизправност на превозното средство. Имаме оперативна информация, че леката кола е била технически неизправна. Има и данни, че двамата младежи са прекарали в колата с работещ двигател четири – пет часа, отбеляза Захариев.

Малко след 7:00 часа тази сутрин в дежурната част на полицията в Шумен е приет сигнал от жител на село Друмево, който съобщил, че в централната част на населеното място има паркиран лек автомобил, който е с работещ двигател.

„Човекът се усъмнил, тъй като леката кола стои дълго време на едно място. Вътре били двама младежи - момче на 19 г. и момиче на 14 г., местни жители, които не били контактни. Подаден е сигнал към Спешна помощ. Същевременно дошли и двама родственици на момчето, които са го пренесли, заедно с момичето в автомобил, след което тръгнали към Шумен. Екипите на Спешна помощ са ги пресрещнали по пътя. Медиците са констатирали смъртта на момчето. Момичето е било в безсъзнание, в изключително тежко състояние. Откарана е в шуменската болница, където продължава борбата за живота ѝ“, уточни Захариев.

Извършен е оглед на мястото. Образувано е досъдебно производство. Случаят е докладван на прокурор от Районната прокуратура в Шумен. Извършени са множество процесуално-следствени действия, които продължават, в това число и разпити на свидетели. Назначени са експертизи. Работата по случая продължава, допълни Захариев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари