Служителите на КЗП искат увеличение на заплатите с 60 процента

1
В системата на Комисията за защита на потребителите в цялата страна работят 180 души и заплатите им варират от 900 до 1200 лева
В системата на Комисията за защита на потребителите в цялата страна работят 180 души и заплатите им варират от 900 до 1200 лева Снимка: БГНЕС

В системата на Комисията за защита на потребителите в цялата страна работят 180 души и заплатите им варират от 900 до 1200 лева

Работещите от Комисията за защита на потребителите от цялата страна ще проведат едночасова предупредителна стачка от 10:00 до 11:00 часа, предаде БНР. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители "Подкрепа". Основното искане е за увеличение на заплатите с 60 процента със задна дата от 1 януари 2023 година.

В системата на Комисията за защита на потребителите в цялата страна работят 180 души. По данни на Синдиката на административните служители "Подкрепа" средното им възнаграждение е около 1000 - 1200 лева, като за част от работниците и служителите чистата заплата е 900 лева.

Искането на синдикалистите е за повишение от около 500 лева на основните заплати на човек. Аргументите са, че във времена на висока инфлация, спекула и необосновано повишаване цените на всички стоки и услуги, обемът на работа на работещите в Комисията се е увеличил многократно, а заплатите им не са увеличавани от 2020 година. От синдиката са категорични, че работещите в Комисията ще отстояват исканията си до край и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят работа и ще обявят безсрочни стачни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    новите комунисти
    заплата=произведения полезен продукт Тея в КЗП, въобще правят ли нещо полезно?! Някой видял ли е полза от тях?? - Ами НЕ! Следователно заплатите им трябва да бъдат намалени до 0-ла, НУЛА!!! Да вдигате данъците на наистина работещите, за да давате още пари на неработещите - с такива сдухани комунистически методи няма да стигнете далеч!! С подобни простотии вървите по стъпките на комунизма с трите фалита, който накрая се е разпаднал!
  • 12
    1
    daskal
    Закрийте най-сетне тази безсмислена и ненужна "комисия", която смуче кръв от държавата! Огледайте още колко паразитни структури има - комисии, агенции, институти и т.н. За т.нар. министерство на туризма например какво да кажем? То е нещо като министерство на водопадите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари