Служител на столична фирма хвърли огромна сума пари на боклука

0
Когато се усетили в офиса, боклукчийският камион отдавна бил изпразнил контейнера на сметището
Когато се усетили в офиса, боклукчийският камион отдавна бил изпразнил контейнера на сметището Снимка: БГНЕС / Архив

Огромна сума пари изхвърли погрешка на боклука служител на голяма фирма в столицата преди няколко дни, съобщава „Телеграф“.

Когато в офиса установили, че пачките липсват, се юрнали да ги търсят в контейнера, но той вече бил изпразнен от миналия малко преди това боклукчийски камион. Разсеяният служител и колегите му потърсили съдействие от Столичния инспекторат и за тяхно щастие бързо било установено в кой точно камион на коя почистваща фирма е събрал сметта. Служители на компанията тръгнали след него и в крайна сметка успели да си съберат парите от сметището.

Оказа се, че това далеч не е единствен подобен случай. Преди време при почистване в дома си жена е изхвърлила в контейнера за смет пари, скрити в кутия за обувки. Столичани са пращали в кофата за боклук и документи, злато, бижута. Някои късметлии също са успявали да си ги намерят, дори след като вече били вдигнати от камиона за смет.

Не са малко и случаите, в които хора са си изтървавали ключове и документи в улични шахти. В такива ситуации се налага да изчакат да дойдат работници, които да отворят шахтата, за да могат хората да си приберат нещата.

На телефона на Столичния инспекторат редовно се получават и нелепи, дори куриозни сигнали. Един от последните е отпреди седмица, когато жител на „Люлин“ алармирал, че над квартала прелетели извънземни. Преди време пък друг гражданин съобщил за забелязана ламя на Витоша. Не липсват напоследък и обаждания от столичани, преместили се да живеят в някои от софийските села. Част от оплакванията им също са абсурдни – например че в селото кукуригат петли и ги будят.

Наскоро пък се обадила жена от Видин, която се оплакала, че не може да намери посочения ѝ адрес в София, на който трябва да отиде. Макар че това не е част от задълженията им, инспекторите хванали да търсят адреса и установили, че посоченият булевард е със сменено име. Все пак успели да го открият на една от старите карти на София, с които разполагат, и упътили жената. Нямало как да помогнат обаче на мъж, който им позвънил да търси съдействие по бракоразводното си дело.

На ден в инспектората се получават около 300 сигнала. Фалшивите са около 2-3 %. Най-често хората търсят съдействие за проблеми с боклука, ремонти на улиците, дупки, паднали клони.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари