Жена остави близо 7000 лева до контейнер за боклук в София

0
Тя е станала жертва на телефонен измамник, който е задържан от органите на реда
Тя е станала жертва на телефонен измамник, който е задържан от органите на реда Снимка: архив

Тя е станала жертва на телефонен измамник, който е задържан от органите на реда

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража 41-годишен мъж за телефонна измама.

П.С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 03.02.2024 г. за времето от 10:30 часа до 12:50 часа в гр. София обвиняемият с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и подържал в заблуждение чрез телефонно обаждане Д.Т., че трябва да съдейства на органите на полицията за „задържането на измамници“. За целта жената оставила до контейнер за боклук в гр. София сумата от 6950 лева и златни накити, съобщиха от държавното обвинение.

В резултат на деянието е направен опит да бъде причинена имотна вреда на Д.Т., като той е останал недовършен, тъй като обвиняемият е задържан от полицейски служители.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. С постановление на дежурен прокурор П.С. беше задържан за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и определи спрямо П.С. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари