Служебното правителство поиска второ удължаване на бюджета

0
Срокът на удължаването е до три месеца
Срокът на удължаването е до три месеца Снимка: БГНЕС

Срокът на удължаването е до три месеца

Служебното правителство на Гълъб Донев е внесло в Народното събрание решение за ново удължаване на действието на бюджета за 2022 г., след като сегашното изтича на 10 юни.

Според предложението държавата ще се движи в рамките на миналогодишните разчети на финансите, докато не бъде приет нов бюджет, но за не повече от три месеца, пише "24 часа".

На 28 април правителството внесе проект на Закон за държавния бюджет за 2023 година, но месец по-късно проектозаконът е разгледан само в две комисии, подчерта Донев наскоро. Срокът на удължаването е до три месеца, за да може ако в този времеви период се сформира редовно правителство, то да изготви бюджет с политики, одобрени от мнозинството в Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари