Служебна тайна е къде са братя Галеви

1
Това заяви вътрешния министър на въпрос на левицата за дупнишките бизнесмени
Това заяви вътрешния министър на въпрос на левицата за дупнишките бизнесмени Снимка: БГНЕС

Къде са братя Галеви? Това попитаха от БСП вътрешния министър Младен Младенов.

Оказа се, че повечето информация за дупнишките бизнесмени е служебна тайна. Продължават да постъпват оперативни данни, стана ясно от краткия му отговор, информира News.bg.

И през годините непрекъснато в МВР са идвали данни и по линия на партньорските служби. Информацията е класифицирана, попари левите министърът. Червеният депутат Кристиан Вигенин поиска все пак повече информация. На този етап данните за братя Галеви не можело да бъдат разкрити, отново обясни Маринов.

Припомняме, "Братя Галеви" е общ прякор за Пламен Галев и Ангел Христов, бивши барети и част от службите през 90-те години на миналия век. Прочуха се след 2000 г. с бизнеса си, включително и с регистрираните общи фирми с Христофорос Аманатидис - Таки, офшорки и др., с които участват в редица бизнеси, особено активно в района на Дупница. Още преди арестуването им и повдигането на обвинения за престъпна дейност, укриване на доходи и източване на ДДС, имаше отправени обвинения за политически чадър над Братя Галеви.

Двамата бизнесмени с общ прякор Братя Галеви са в неизвестност от 2012 г., след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група. Окончателната присъда на ВКС бе за 4 и 5 години затвор. Държавата ги издирва чрез Интерпол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари