След първата вълна от пандемията: Ръст в продажбите на автомобили

1
Бизнесът вече бавно започна да се възстановява
Бизнесът вече бавно започна да се възстановява Видео: Bulgaria On Air

Ръст в продажбите на автомобили за последните месеци.

След масовото спиране на производството и търговията по време на първата вълна на пандемията, бизнесът вече бавно започна да се възстановява. Сериозен ръст в продажбите се забелязва при новите автомобили, които се оказват по-търсени от употребяваните.

Заради по-добрите условия - Кирил пътува от София до Русе, за да закупи автомобил, който да отговаря на нуждите на семейството му.

"Пътуваме много и заради това ни трябва по-голяма кола. Трябва да е по-широка и по-комфортна", сподели той, предава Bulgaria On Air.

Според търговците причина за високото търсене на нови коли у нас са предлаганата гаранция за надеждност на автомобила и гъвкавостта на лизинговите компании.

"Новите автомобили не са толкова непоносимо скъпи. Още повече, че има много гъвкави решения по отношение на лизингови схеми, които са с голяма остатъчна стойност и поносима месечна вноска", коментира търговецът на нови автомобили Борислав Русев.

Тази тенденция се забелязва и на световния пазар, тъй като според статистиките от началото на годината продажбите на автомобили са се повишили с почти 30 на 100 или над 4 милиона автомобила. Предпочитанията на купувачите са зависими и от европейските ограничения, които навлизат постепенно и у нас.

"В последните години хората се преориентираха към бензиновите автомобили, тъй като в редица европейски държави има голям натиск за отстраняване на дизеловите автомобили", допълни Русев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари