След като си плащаш тротоарно право, защо Общината не чисти?

0
Заради несправедливата нормативна регулация хората трябва да плащат тротоарно право, но пък зимата трябва да почистват същите тези тротоари
Заради несправедливата нормативна регулация хората трябва да плащат тротоарно право, но пък зимата трябва да почистват същите тези тротоари

Заради несправедливата нормативна регулация хората трябва да плащат тротоарно право, но пък зимата трябва да почистват същите тези тротоари.

Това заяви пред БГНЕС общинският съветник от БСП Милка Христова. Получава се така, че действат две наредби с коренно противоположни цели. Тогава, когато на гражданина му се наложи да използва част от тротоара, попада в ситуация да ползва общинска собственост, чието ползване подлежи на заплащане, когато обаче трябва да се поддържа тази общинска собственост, той изпада в ситуацията задължено да я поддържа.

Според мен тази несправедливост, която не е приумица, а е нормативно заложена, може да бъде преодоляна чрез промяна на наредбите, които са в прерогативите на Столичен общински съвет. Справедливостта може да бъде възстановена чрез промяна на нормативната наредба и най-вече договорите с фирмите, които почистват общината. Като задължение може да им бъде вменено като и почистването на тротоарите, особено, когато става въпрос за тротоарите пред обществени заведенията, детски градини, лечебни заведения, магазини.

Тази година сметопочистващите фирми са получили коледния си подарък и сметката им се увеличава с 13 млн. лв., които ще отидат в касите на операторите на чистотата. Затова може да им се увеличи и работата, която трябва да свършат. “Аз лично бих поела ангажимент да поставя този въпрос на преразглеждане и при следващото пописване на договори с тези фирми, почистването на тротоарите пред определени учреждения и институции да стане ангажимент на операторите, а не на гражданите”, заяви Христова.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари