След инцидента в Русе: БДЖ с допълнителни мерки за сигурност по празниците

1
Случаят, при който мъж нарани с нож полицай на гара "Разпределителна" в Русе предизвика нови мерки за сигурност във влаковете
Случаят, при който мъж нарани с нож полицай на гара "Разпределителна" в Русе предизвика нови мерки за сигурност във влаковете Снимка: Dunavmost

Случаят, при който мъж нарани с нож полицай на гара "Разпределителна" в Русе предизвика нови мерки за сигурност във влаковете

„Български държавни железници“ (БДЖ) предприема допълните мерки за сигурност във влаковете във връзка с великденските празници и очакваното повишаване на потока от пътници, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач, предаде БТА.

От дружеството увериха, че пътниците трябва да бъдат спокойни за сигурността си, тъй като БДЖ полага всички усилия да я гарантира, работейки в тясно сътрудничество с органите на реда.

Дружеството предоставя периодично на МВР списък с т. нар. рискови влакове, които обикновено са вечерните и нощните, но решение на вътрешното министерство е в кои от тях да осигури двойка патрулиращи полицаи, спрямо ресурса, с който разполага.

От БДЖ съветват пътниците при забелязана нередност веднага да сигнализират на длъжностните лица – кондуктор и началник-влак, които са инструктирани как да реагират в определена ситуация. Ако във влака има патрулиращи полицаи, те също трябва да бъдат уведомени. При липсата на представители на реда, полицейски патрул ще бъде извикан на най-близката следваща гара, информират от БДЖ.

Във връзка с един от последните регистрирани инциденти, при който полицай пострада от барикадирал се пътник във влак, от БДЖ увериха, че персоналът във влака е реагирал спрямо своите правомощия.

По информация на МВР инцидентът е станал в 02:50 часа на 9 април. Дежурен наряд от групата за опазване на обществения ред (ГООР) при Второ районно управление – Русе е изпратен за съдействие на наряд от Зоналното жандармерийско управление в града на гара разпределителна. Сигналът е за буйстващо лице с незакупен билет по направление София – Силистра, отказващо да слезе от влака. Същевременно мъжът заплашвал полицейски служител с нож. Поради надграждаща се агресия от страна на пътника е изпратен втори екип на ГООР, както и служители на сектор СТД при Областна дирекция на МВР - Русе, които успели да неутрализират барикадиралия се в купето на влака нарушител. По време на неутрализирането мъжът нанесъл порезна рана в областта на дясно коляно на един от полицейските служители и се самонаранил в областта на челото. Откаран е от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в УМБАЛ Канев - Русе и след обработка на раната е настанен за лечение.

БДЖ информира още, че ще осигури над 12 700 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 16
    1
    Бъди Доволен, че си Жив!
    Правителството на Пламен Орешарски управлява страната от 29 май 2013 г. до 6 август 2014 г., с мандат на БСП и с подкрепата на ДПС и „Атака“, след което подава оставка. Министър на МВР е Цветлин Йовчев. Главен секретар на МВР е Светлозар Лазаров. На 22 юни 2014 г. тези политически малоумници ликвидират Транспортна полиция - 5 ЖП-възела, които са стратегически обекти от значение за националната сигурност София, Пловдив, Варна, Горна Оряховица и Русе, включително всички пътнически влакове в страната са оставени без надеждна специализирана полицейска охрана в системата на железопътния транспорт.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари