След 28 дни: Спасиха куче, родило три малки под руините в Турция

4
Кучето е успяло да оцелее близо месец благодарение на чувал с кучешка храна, който бил складиран в мазето
Кучето е успяло да оцелее близо месец благодарение на чувал с кучешка храна, който бил складиран в мазето

Кучето е успяло да оцелее близо месец благодарение на чувал с кучешка храна, който бил складиран в мазето

Куче роди три малки докато беше затрупано под руините на срутена при мощните трусове от 6 февруари сграда в Турция, съобщава Ройтерс, показа NOVA. Двугодишната Съла и рожбите ѝ бяха извадени от спасители невредими 28 дни след бедствието опустошило провинция Хатай.

Собственикът на кучето Кадир Кейфли заяви, че животното било затрупано в мазето на зданието. Той помолил спасители да го издирят, но в продължение на дни никой не бил в състояние да влезе сред останките от сградата.

Така в началото на тази седмица, след часове промъкване под тоновете срутен бетон, екип от доброволци от местна организация за защита на животните успяла да достигне до Съла и малките ѝ. Според собственика на кучето то е успяло да оцелее близо месец благодарение на чувал с кучешка храна, който бил складиран в мазето.

Съла и малките ѝ са отведени веднага във ветеринарна клиника в Адана за преглед. Според лекарите майката и бебетата са в добро здраве, въпреки преживяното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари