Слънчево и топло в съботния ден

0
В Русе максималните температури ще достигнат 35 градуса
В Русе максималните температури ще достигнат 35 градуса

През нощта ще е предимно ясно и тихо. Утре отново ще бъде слънчево. След обяд над планинските и източните райони ще има купеста облачност, без валежи

Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще бъде по-топло, с максимални температури между 30° и 35°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца, но през деня ще се понижи.

По Черноморието ще бъде слънчево. Преди обяд ще духа слаб северен вятър, а след обяд ще преобладава бризът. Максимални температури на въздуха между 29° и 31°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от северната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 18°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. Първия ден ще е без валежи, в Източна България със слаб до умерен вятър от източната четвърт и още малко по-високи температури, достигащи на места до 35°-36°. Втория ден след обяд на отделни места в планините в Западна България ще превали и прегърми. В Западна България вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад. Във вторник въздушната маса над страната ще се лабилизира. На много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури; повишава се вероятността за интензивни явления. Възможни са и градушки. Температурите ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари