Слаб интерес към втория етап от санирането в Русе

1
Няма голям интерес към втория етап от процедурата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост в Русе
Няма голям интерес към втория етап от процедурата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост в Русе

Няма голям интерес към втория етап от процедурата за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост в Русе

До края на февруари са подадени едва 5 проектни предложения, като всички са от резервния списък от първия етап, от който отпаднаха 25 сгради.

Според директора на Дирекция "Международни политики, стопански дейности и анализи" в Община Русе Ивайло Кадишев, има логично обяснение за нежеланието на етажните собствености да участват по процедурата, предаде КИС 13.

Междувременно стана ясно, че срокът за кандидатстване по втория етап на процедурата за саниране се удължава до 28 март включително. По този начин се дава възможност сдружения на собственици, които по различни причини, включително административни, не са успели да кандидатстват за финансиране до момента, да го направят.

Предоставеният ресурс от Националния план за възстановяване и устойчивост е разпределен поравно между шестте района за планиране, но това не означава, че средствата са гарантирани.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството уточняват, че целите на предписаните мерки за енергийна ефективност за всяка одобрена сграда ще се доказват с изготвена от сертифициран енергиен одитор оценка след приключване на строителните дейности.

Ако не бъдат постигнати минимум 30% спестяване на първична енергия и клас на енергопотребление "B", всички получени средства ще подлежат на възстановяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари