Скандална практика при приема на първокласници в Русе

2

В Русе има порочни практики при приема на деца в първи клас, заяви Иво Пазарджиев, представител на „ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“.

Противно на всякаква логика ОУ "Иван Вазов" е средищно училище за децата от село Басарбово.

По тази причина голяма част от кандидат-първокласниците в района не са приети и са принудени да търсят други по-далечни учебни заведения.

Известна практика е родители, които желаят децата им да учат в ОУ "Иван Вазов", фиктивно да се регистрират като живущи в село Басарбово.

Депозирано е искане до Комисията по образование и наука за предприемане на мерки относно проблема, както и молба за проверка на имената и датите на регистриране на въпросните деца като жители на Басарбово.

"Днес /7 юни, 2017 г. - бел. ред./ колегата общински съветник Владо Владов депозира искане за извънредно заседание на комисията по образование и наука в Общински съвет-Русе, във връзка с порочни практики при приема на деца в първи клас на учебните заведения.

Още миналата година, когато гласувахме кои да са средищните училища, той направи изказване, че няма логика ОУ "Иван Вазов" да бъде средищно училище на с.Басарбово, след като има две други училища, които са по-близо до това населено място", коментира конфликтната ситуация г-н Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари