График за прием в първи клас в Русе

0
Кандидатстването стартира на 20 май, приключва на 29-ти
Кандидатстването стартира на 20 май, приключва на 29-ти Снимка: БГНЕС

Кандидатстването стартира на 20 май, приключва на 29-ти

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира в 10:00 ч. на 20 май, като системата ще бъде отворена за регистрация на заявления до 23:59 ч. на 29 май.

Общо в 17 училища на територията на гр. Русе приемът ще се осъществява чрез електронна система за прием в първи клас, достъпна на https://school.ruse-bg.eu/ .

Първото класиране ще бъде обявено на 1 юни, а записването на приетите деца ще се извършва от 2 до 4 юни в избраното училище. Следват още две класирания – на 15 и 24 юни, съобщиха от Община Русе.

След приключване на третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подават заявления за записване в училищата, в които има останали свободни места.       

Заявление за кандидатстване в първи клас може да бъде подадено и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание, в срок до 29 май 2021 г. Важно условие е подаването само на едно заявление – по  интернет или на хартиен носител, защото системата не позволява въвеждане на второ заявление за едно дете.

Критерият с най-голяма тежест за прием е местоживеенето на детето, като най-голям брой точки получават тези с настоящ или постоянен адрес над 3 години в съответния район.

Електронно централизирано класиране и записване на деца в първи клас ще се проведе за четвърти път в Русе. През 2017 г.  Община Русе въведе единна система за прием в първи клас, която през 2018 г. прерасна в електронна система, с цел да бъде създадена по-ефективна организация на приема на учениците и да се спести време на родителите и администрацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В живота си човек най-много се радва на първо дете, втора жена и третата ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари