Скандал в парламента: Кирил Петков не се яви на блиц контрол

0
Заради казуса с руските дипломати, "Възраждане" ще сезират и прокуратурата
Заради казуса с руските дипломати, "Възраждане" ще сезират и прокуратурата

Заради казуса с руските дипломати, "Възраждане" ще сезират и прокуратурата

Нова порция напрежение и обвинения към управляващите - в залата се стигна отново почти до бой. Депутатите чакаха Кирил Петков за блиц контрол, но той така и не се появи. 

Тошко Йорданов прикани групата на ПП да се обадят и да доведат министър-председателя и министъра на финансите и да не се крият като "жени в някое мазе". Председателстващият заседанието определи квалификациите като недопустими и сексистки, предаде NOVA.

От своя страна Йорданов се извини на дамите и призова двамата да дойдат като мъже да отговарят

Остра реакция имаше и от ГЕРБ. "Всички се крият като мишки. Да дойде Генчовска, явно каквото да стане той казва, че тя взема решенията, да дойде да я питаме за газа за петрола", прикани Тома Биков.

Изгонването на руските дипломати също доведе до нови обвинения към Петков. "На тази трибуна премиера е стоял и ни е лъгал! Най-тъпото е, че руснаците ни свалят от власт, дай да ги гоним....пропускате... ние от ИТН сме руски шпиони", заяви иронично Тошко Йорданов.

От "Има такъв народ" са изискали стенограмата от 9 май от Съвета по сигурността в Министерски съвет, но се укривала, твърдят те.

Заради казуса с руските дипломати, "Възраждане" ще сезират и прокуратурата.

"Според нас от лицето Кирил Петков злоупотреби със служебното си положение и е извършил престъпление. Ще поискаме временно отстраняване от длъжността и ще видим как ще действа главния прокурор", каза Костадинов.

Основните въпроси към вицепремиера в оставка Корнелия Нинова бяха именно за ескалацията в отношенията София - Москва.

"Това правителство падна, то е в оставка. От 2 дни имаме ясна позиция. Кирил Петков не може и да си помисля да е министър-председател на тази държава", категорична бе Нинова.

Кирил Петков трябваше да инспектира газовата връзка с Гърция, но отлагането на блицконтрола вдигна градуса на напрежението.

"За пореден път не спазва правилата на Конституцията. Измислили са си пътуване незнайно къде да не се явят в НС когато държавата е изправена пред серия от кризи", подчерта Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според Мирослав Иванов обаче да се говори че са нарушени правилника или Конституцията не е издържано.

От своя страна Рамадан Аталай припомни, че премиерът е казал, че от 1 юли ще тече газ по интерконектора. "Той е отишъл да реже лента, а не е завършено и няма акт 16", каза депутатът от ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Недоумяващ
    Защо за Баце,който не ходеше в парламента,нямаха претенции,сега било скандал?Двоен стандарт или....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари