Скандал с румънското тото

0
Бивш съветник обвини организаторите на играта, че мамят с печалбите
Бивш съветник обвини организаторите на играта, че мамят с печалбите

Скандал се разрази в Румъния около лотарията, съобщи "Романия инсайдър".

Това се случи, след като един от спечелилите награда от 3.6 млн. евро не се яви да си я получи. Крайният срок за получаване на наградата от тиража, теглен на 30 декември миналата година, бе на 29 март.

Тогава лотарията обяви, че двама души, купили билети в Гъещи, Димбовица, печелят в играта Лото 6/49. Те трябваше да си поделят наградата от 7.2 млн. евро и разполагаха с 90 дни да си потърсят приза. Единият от двамата печеливши обаче така и не се яви да си потърси милионите до 29 март, пише Вестник СЕГА

"Такъв човек просто няма", заяви пред местна тв бившият съветник на Румънската лотария Сорин Константинеску и така пламна скандалът.

"Никой никога няма да дойде да потърси втората част от наградата. Още в самото начало казах, че втори печеливш не съществува, че човекът, който спечели, всъщност загуби половината награда", каза той през тв Романия. Според експерта по игрите компанията е излъгала, за да запази половината пари за себе си.

Румънската лотария категорично отхвърли тези твърдения в официално изявление, съобщи "Романия инсайдър".

"Тези твърдения не са верни, те са необосновани и силно вредят на имиджа на компанията", се посочва в съобщението. В него се изтъква, че във въпросния тираж имало двама победители, двамата от Гъещи. Единият си поискал наградата на 14 януари, но вторият до момента не се е появил. Лотарията не знае кой е той, самоличността на победителите става известна, когато си потърсят наградите.

В изявлението на фирмата се посочва, че притежателят на билета е длъжен да го представи и че е имало и други ситуации, в които наградите оставали непотърсени. Най-голямата непотърсена награда от лотарията през последните години е печалбата от тиража на 30 декември 2013 г., когато никой не се явил да си вземе спечелените 426 000 евро.

Тегленето на тиражите се излъчва на живо, публично е и се наблюдава от Министерството на финансите, МВР, Националната агенция за защита на потребителите, Румънското бюро по метрология и от спортното министерство, обясняват от компанията - организатор на играта.

Лотарията обяви, че е поискала технически одит на цялата система за теглене на печалбите. След като получи резултатите от одита, лотарията планира да заведе дела срещу всички, които са направили и ще направят неверни или необосновани твърдения за тегленето на наградите в играта, подчертава "Романия инсайдър".

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари