Безработен мъж е новият тотомилионер в България

0
Румен ударил джакпота с фиш за 1,20 лева
Румен ударил джакпота с фиш за 1,20 лева

Безработен от с. Покровник е новият тотомилионер на Благоевград. 56-годишният Румен Пейовски е късметлията, ударил миналия четвъртък с фиш за 1,20 лв. шестицата в 33-ия тираж на тотото и спечелил джакпота в размер на 1 663 872.70 лева.

Новината, че Румен е новият тотомилионер, бързо се разнесла из селото. Похвалил се самият той вечерта след тегленето на тиража, още преди да провери фиша си, като обявил на приятели, че има чувството, че вече е милионер. Сестра му Даниела била сред първите, които разбрали, дори й обещал, че ще подари по 30 000 лв. на племенниците си. Малко преди полунощ събудил и родителите си да се похвали, които в началото не повярвали.

Потърсихме късметлията вчера по обяд в дома му. Къщата му е по-скоро скромна на фона на съседните, но с добре поддържано дворче. Видял, че звъним на звънеца, слаб мъж, който ако не е снежнобялата му коса, може да мине и за доста по-млад, се приближи пъргаво от отсрещните комшийски гаражи, но като разбра за какво го търсим, отсече: „Оставете ме, не искам да говоря“, и затръшна зад гърба си входната врата.

Ако иска да вземе печалбата си обаче, тотомилионерът Румен Пейовски ще се наложи да „преглътне“ камерите, тъй като по регламент публичността е едно от задължителните условия.

„Късметът отива при тези, които системно и редовно играят, а Румен е един от тях“, лаконичен бе кметът на Покровник Методи Цонев. „Повече от 20 години Пейовски не пропуска тираж, с колелото два пъти в седмицата отива до най-близкия до селото квартал на Благоевград „Струмско“ да си пусне фиша. Няма студ, няма пек, и  най-лошите метеорологични условия не го спираха да вземе разстоянието Покровник-Струмско-Покровник и да опита късмета си, като освен на Тото 2 залагаше и на мачове, и беше абсолютно сигурен, че ще спечели”, допълни селският управник.

Румен Пейовски на няколко пъти уцелвал по-малки печалби, за които също се разбирало в селото, последната, която помнят съселяните му, били 250 лв. от петица.

Румен Пейовски е разведен. Бившата му съпруга от години работи в Англия. При нея са и синовете им Георги, на 28 г., който е студент там, и година по-малкият Мирослав, който се занимава с фризьорство. Преди дни Мирослав се прибрал от Англия, тъй като баща му обещал да му даде пари да си направи собствено фризьорско студио в София.

Румен Пейовски все още не се е появил в тотопункта в жк „Струмско“ да потърси печалбата си. Касиерката Росица Корчева преди дни припомни, че това не е първата голяма печалба в същия пункт, преди години жена от квартала спечелила около 3 млн. лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари