Силно земетресение разтърси Непал

0
Най-малко 20 души са били откарани в болница с наранявания
Най-малко 20 души са били откарани в болница с наранявания Снимка: Европейски сеизмологичен институт

Трусове бяха усетени чак в столицата на Индия Ню Делхи

Земетресение с магнитуд 6,4 разлюля днес Западен Непал, съобщи непалският Национален сеизмологичен център, а очевидци казаха, че трусът е срутил къщи в района и е бил усетен чак в индийската столица Делхи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-малко 20 души са били откарани в болница с наранявания, каза пред Ройтерс по телефона служителят от непалския район Джаджаркот Суреш Сунар.

"Аз самият съм на открито. Събираме данни, но заради студа и нощта е трудно да получим информация от отдалечените райони", каза служителят пред Ройтерс и добави: "Мобилизирахме спасители".

Непалският Национален сеизмологичен център съобщи, че земетресението е регистрирано в 23:47 ч. местно време в района Джаджаркот в провинция Карнали. Джаджаркот се намира на около 500 км западно от столицата Катманду.

Кадри, заснети от местни медии, показват срутени фасади на многоетажни тухлени сгради.

Трусът беше усетен в съседните райони и чак в столицата Катманду, казаха местни жители.

"Има срутени сгради. Хората излязоха навън. Тук съм с тълпа ужасени местни жители. Опитваме се да оценим щетите", каза по телефона пред Ротйрес местният полицейски служител Сантош Рока.

Земетресението разлюля сгради и в индийската столица Делхи, която се намира на отстояние 600 км от епицентъра му, съобщиха очевидци пред Ройтерс. Видеоклипове в социалната мрежа "Екс" (доскоро "Туитър") показват хора, които излизат на улиците и бягат от някои евакуирани сгради.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    11g 23g
    Daaa ess
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари