Силният вятър наложи намесата в редица сигнали на огнеборците в Русенско

0
Паднали дървета и клони, опасни стълбове и ламарини, както и няколко пожара в неделния ден
Паднали дървета и клони, опасни стълбове и ламарини, както и няколко пожара в неделния ден Снимка: архив

През последното денонощие екипите на дирекцията са имали 20 излизания, докато в съботния ден не са получавани сигнали за произшествия или инциденти

Вчера сутринта, за времето от 08:50 до 09:26 часа, екип от Първа РСПБЗН – Русе е пратен да премахне паднало дърво на пътното платно и върху лек автомобил на улица "Илинден" в Русе. От 09:42 до 10:22 екип от ССОД при РДПБЗН – Русе е премахнал създаващо опасност счупено дърво на булевард "Генерал Скобелев" в Русе, след това от 10:22 до 11:02 часа са отстранявали такова дърво и на булевард "Тутракан", от там са били насочени за премахване на опасен стълб от уличното осветление на улица "Янтра". В 13:00 часа екип от Първа РСПБЗН – Русе отново е реагирал на сигнал за премахване на паднало дърво върху пътя и лек автомобил, този път на улица "Райко Даскалов".

Между 11:35 и 13:30 часа служители от Първа и Втора РСПБЗН са изпратени на адрес на улица "Земеделска" в Русе, където е възникнало горене на дървена стопанска постройка. На място установяват, че собствениците се опитват да ликвидират горенето сами, като вследствие на това е пострадал 45-годишен с повърхностни изгаряния по крайниците. Той е бил прегледан и отведен от екип на ЦСМП в болница "Медика" за оказване на специализирана помощ.

В 12:08 часа екип от Втора РСПБЗН – Русе е премахнал паднало дърво върху лек автомобил на улица "Н. Петков" в Русе. В 12:20 часа екип от Втора РСПБЗН е посетил сигнал за счупени и опасно надвиснали клони на адрес улица "Чипровци“, пред блок "Фридрих Енгелс". Мястото е било маркирано със сигнална лента. От 12:15 до 13:35 часа служители на РСПБЗН – Две Могили са пратени да гасят горене на суха трева и отпадъци на път I-5 , до паркинга „Мидата“. Горенето е ликвидирано на площ около 70 кв.м. 

Още три сигнала за премахване на паднали дървета са отработили екипите на пожарната – в Русе на улица "Гео Милев" и на кръстовището улица"Отец Паисий" и улица "Тома Кърджиев“; както и по пътя от село Ряхово за село Бабово.

В 15:16 часа екип от Първа РСПБЗН е участвал при премахване на опасни ламарини от покрива на сграда на ул. "Александровска".

В 16:05 часа два автомобила и служители от РСПБЗН – Бяла и още един екип и пожарна кола от РСПБЗН - Две Могили са изпратени на сигнал за възникнало горене, обхванало изоставени къщи, бракуван автомобил – бус , борова гора-низово горене, суха трева и храсти, в село Пейчиново. При пристигане на място, пожарникарите заварват силно усложнена обстановка, поради силния вятър. Действията на огнеборците са продължили почти до 21 ч. Горенето е ликвидирано на площ около 12 000 кв. м.

В по-късния следобед още два сигнала за премахване на паднали дървета и клони са вдигнали екипи на пожарната на улица "Плиска" и на улица "Стефан Стамболов", където са работили екип на Втора РСПБЗН и на ССОД при РДПБЗН – Русе.

В 17:45 часа отново е подаден сигнал за горене на суха трева и отпадъци в района на „Мидата“, където до 19:10 часа е работил екип от ССОД при РДПБЗН – Русе, като пожарът е ликвидиран в границите на 50 кв.м. Сигнал за пожар е вдигнал на крак и екип на Втора РСПБЗН, между 18:05 и 19:20 часа. Произшествието е възникнало в двор на къща в село Червена вода. Горенето е ликвидирано на площ около 3 кв. м.

Между 20:50 и 22:10 часа екип от Първа РСПБЗН е извършил дежурство по време на представление с употреба на огън и пиротехнически средства на пл. Свобода в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари