Силата на мисълта променя съдбата

0
Тялото – това е двойник на съзнанието; това е плътната видима форма на тънкото невидимо съзнание
Тялото – това е двойник на съзнанието; това е плътната видима форма на тънкото невидимо съзнание

МИСЛИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРЕКРАСНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЗДРАВЕТО

Тялото е свързано вътрешно със съзнанието, всъщност, дори може да се каже, че тялото – това е двойник на съзнанието; това е плътната видима форма на тънкото невидимо съзнание. Ако усещате болка в зъба, стомаха или в ухото, това веднага се отразява на вашето съзнание. Работата на мисълта ви се нарушава; разумът ви навлиза във възбуда, притеснение и безпокойство.

Ако усещате депресия, то в този случай тялото също престава да функционира нормално. Болестите, поразяващи тялото, се наричат вторични болести – вядхи, а васаните, или желанията, поразяващи съзнанието, са наречени ментални или първични болести – адхи.

Менталното здраве е по-важно от физическото. Ако съзнанието оздравее, и тялото задължително ще се излекува. Ако имате чисто съзнание, чисти мисли, вие ще се избавите от всички болести, както първични, така и вторични. Здрав дух в здраво тяло.

МИСЛИТЕ РАЗВИВАТ ЛИЧНОСТТА

Чистата мисъл облагородява ума и отваря сърцето; нечистата мисъл възбужда ума и помрачава чувствата.

Тези, които притежават дори и най-малък контрол над своите мисли, ще имат спокойно, ясно, красиво и обаятелно лице, приятен глас, а очите им ще бъдат сияйни и лъчисти.

МИСЛИТЕ ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ТЯЛОТО

Всяка мисъл, емоция или дума предизвиква силна вибрация във всяка клетка на тялото и оставя върху нея дълбок отпечатък.

Ако познавате метода за пробуждане на противоположната мисъл, то вие ще съумеете да живеете щастлив и хармоничен живот на покой и сила. Мисъл за любов моментално неутрализира мисъл, изпълнена с ненавист. Мъжествената мисъл пък ще послужи незабавно като могъща противоотрова срещу страхливата мисъл.

СИЛАТА НА МИСЪЛТА ПРОМЕНЯ СЪДБАТА

Човек сее мисли и жъне постъпки. Сее постъпки и жъне навици. Сее навици и жъне характер. Сее характер и жъне съдба.

Човек сам създава своята съдба – със своите мисли и постъпки. Той може да промени съдбата си. Той – е господар на своята съдба. В това няма никакви съмнения. Правилният вид на мислите и напрегнатото усилие ще то направят господар на съдбата му.

Някои невежи хора казват: „За всичко е отговорна кармата. Тя построява нашата съдба. Ако по моята карма ми е предначертано да бъда такъв – аз съм такъв – за какво да удрям стената с глава? Такава ми е участта.“

Това е фатализъм. Той поражда инерция, застой и страдание. Той произтича от абсолютното неразбиране на законите на кармата. Това е дълбоко заблуждение. Безусловно, умният човек никога не би си задал такъв въпрос. Вие строите своята съдба отвътре – с мислите и действията си.

Вие имате свободна воля да направите своя избор сега. Измамникът – това не е вечен измамник на всички времена. Заведете го в обществото на свят човек. И той ще се промени. Ще започне да мисли и действа по различен начин и така ще измени и своята съдба. В него ще се формира характер на праведник.

Вие можете да станете йогин. Можете да построите своята съдба. Можете да създадете кармата си такава, каквато пожелаете. Възползвайте се от силата на мисълта. Мислете праведно, мислете благородно. Нужно ви е единствено да размишлявате и да действате. Ако мислите правилно, желаете правилно и действате правилно, то вие можете да станете мъдрец, милионер. С праведно мислене, действие и с добра карма може да се постигне положението на Индра или Брахма. Човекът – това съвсем не е безпомощно създание. Той има собствена свобода на волята.

МИСЛИТЕ ПРЕДИЗВИКВАТ ФИЗИОЛОГИЧНИ НАРУШЕНИЯ

Всяка промяна на мисълта създава вибрация в менталното тяло, и, когато тази вибрация се предаде на физическото тяло, тя активизира нервното вещество в мозъка. Тази активация на дейността на нервните клетки предизвиква в тях множество електрически и химически изменения. Всичките тези изменения се пораждат от мисловната дейност-

Дълбоката страст, ненавист, продължителната мъка на ревността, разяждащото душата безпокойство и избухванията на раздразнението разрушават напълно реално клетките на тялото и водят до заболявания на сърцето, на стомаха, на бъбреците, на черния дроб, на панкреаса.

Специално внимание заслужава фактът, че всяка клетка на тялото страда или расте, получава импулс за живот или импулс за смърт от всяка една мисъл, постъпваща в съзнанието, по същия начин, както и вие сте склонни да се превръщате в това, за което най-много мислите.

Когато съзнанието се обърне към която и да е конкретна мисъл и се задържи на нея, тогава се възбужда определена вибрация на веществото, и колкото по-често се получава тази вибрация, толкова по-силно тя се стреми да се възпроизведе отново и отново, за да влезе в навик, да стане автоматична. Тялото следва съзнанието и подражава на ставащите в него промени. Ако концентрирате мисълта си, вашите очи също се фиксират.

СИЛАТА НА МИСЪЛТА СЪЗДАВА СВЕТА ОКОЛО ВАС

Често може да се чуе твърдението, че човекът – това е резултат от въздействието на околната му среда. Това не е истина. Ние не можем да вярваме в това, тъй като фактите доказват обратното. Много велики хора по света са били родени в бедност и в неблагоприятна среда.

Източник: ДРУГИТЕ НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари