Сигнал за насилие над дете в детска градина в Плевен

4
Психоложката е ударила сина ми и го е нарекла „малоумник“, каза майката на детето
Психоложката е ударила сина ми и го е нарекла „малоумник“, каза майката на детето Видео: bTV

Психоложката е ударила сина ми и го е нарекла „малоумник“, каза майката на детето

Майка твърди, че детето е било ударено и обидено от психоложка в детското заведение. По случая тече проверка. Сигналът е срещу детската градина „Зорница“ в Плевен.

„Обърнах се към вас, за да не се потури случилото се. Психологът на детската градина е ударила сина ми и го е обидила, наричайки го „малоумник“, каза Веси Стойкова, майката на детето, предаде bTV.

„Във вторник моята приятелка прибира нейното и моето дете. Те разказват как г-жа Златанова го е обидила. Казала му е малоумник и му е ударила шамар на входа на градината. Доста от децата потвърждават случилото се пред няколко госпожи. Доста майки от първа група казват, че децата им са били щипани“, добави тя.

„Твърденията са неуместни, недопустими и не отговарят на истината“, посочи психологът на детската градина Цветелина Златанова.

„Подпомагам дейността на учителите на групата“, уточни тя.

„Постъпила е жалба за насилие – вербално и физическо срещу дете. Стартирала е процедура. Предприети са незабавни действия. Уведомени се компетентните органи. Работи се проблема. Проверката е за установяване на истинността на твърденията на майката на детето“, обясни Силвия Деянова, директор на детската градина.

„Във всяка една образователна институция има координационен механизъм за превенция за насилието и тормоза. Спазваме Кодекса на труда. Съобразно нормативната база на детското заведение се извършва процедурата“, допълни директорът.

Според Деянова психологът не изземва функции на педагозите.

Психологът е с педагогически функции. Той е педагогически специалист психолог, каза Силвия Деянова.

Госпожата си е подала заявление за отпуск. Детето е преместено в другата група. „Ако се потвърдят твърденията, ще наложа наказание на психолога“, подчерта Деянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Sos
    Това са прости хора,психолози,логопеди,отбий номер,Има една Ганчева,психо,тъпа жена която само обижда децата, ужас,Няма нужда от тях,не могат да работят с деца,не стават,само паритегледт...те са за шамари ...
  • 2
    1
    чапли
    Големи превземки. У тях сигурно се млатят и обиждат непрекъснато. Прекаляват бг мамите или просто търсят изяви
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари