Щетите от взривената газстанция в Румъния са огромни

0
Не е потвърдена информацията за трета жертва от взрива
Не е потвърдена информацията за трета жертва от взрива

Не е потвърдена информацията за трета жертва от взрива

40 часа след трагедията в румънското село Креведия, все още районът на взривилата се газстанция е отцепен. Двама загинаха, а близо 60 са ранени, повечето от тях са пожарникари. Не е потвърдена информацията за трета жертва.

Щетите от взрива на газстанция в жилищен район са огромни - 11 къщи са полуразрушени, 8 къщи са напълно изгорели. Предстои да се уточни дали е имало експлозия на 2-3 цистерни след първия взрив. Много от евакуираните местни жители не са допускани до домовете си, дори да вземат лекарства, предаде NOVA.

Според главния прокурор на Румъния малко преди взрива на паркинга на газстанцията е имало две празни и една пълна цистерна. Шофьорът на пълната цистерна е казал, че има проблем с едната гума и затова е трябвало газта от пълната цистерна да се източи.

Официалните власти потвърдиха, че от 2020 г. газстанцията не е отговаряла на екоизискванията. Тя е част от верига в цяла Румъния. Тече разследване, претърсват се офиси и домове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари