Министърът на здравеопазването: Готови сме да помогнем на пострадалите при взрива в Румъния

2
По думите на Христо Хинков пострадалите може да бъдат транспортирани до България с хеликоптери
По думите на Христо Хинков пострадалите може да бъдат транспортирани до България с хеликоптери Снимка: БГНЕС

По думите на Христо Хинков пострадалите може да бъдат транспортирани до България с хеликоптери

Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при взрива в Румъния. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Христо Хинков, цитиран от БТА. Осигурени са специалисти, апаратура и леглова база, сформирани са екипите на спешна помощ, за да осигурят транспортирането им до болниците, каза още той. По думите му пострадалите може да бъдат транспортирани с хеликоптери, след като бъдат стабилизирани и състоянието им позволява да пътуват до България.

Седем от пострадалите могат да бъдат настанени във ВМА - Варна, шестима - в "Пирогов" и по двама в частни болници в Пловдив и в Русе. Всички пострадали са в тежко състояние, с над 50 на сто изгаряния, добави той.

Припомняме, че Общо 58 души са пострадали при експлозии и пожар в станция за втечнен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия снощи, като от тях 43 са служители на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи, сочат данни на Инспектората за извънредни ситуации, цитирани от новинарския сайт Зиаре. Изданието уточнява, че осем души са пострадали при първата експлозия, а 50 - при втората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари