Ще затворят ли масово заведенията в Русе през зимата?

1
„Има заведения, чиито вътрешни салони не са отваряли още от март месец“, поясни Иванчев
„Има заведения, чиито вътрешни салони не са отваряли още от март месец“, поясни Иванчев Снимка: БГНЕС/архив

Масово собствениците на заведения в Русе се притесняват от изключително слаб зимен сезон и от напълно затваряне на обектите заради COVID-19

Това коментира за БРЯГНЮЗ Красимир Иванчев, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в града.

Според него сезонът със сигурност ще е много критичен откъм посетители заради изискванията за отстояние, но вероятно и от това, че посетителите ще са по-предпазливи. „Има заведения, чиито вътрешни салони не са отваряли още от март месец“, поясни Иванчев. Засега обаче добрата новина за местния бранш е, че плануваните увеличения за тротоарно право ще бъдат отложени за май следващата година.

“На среща с кмета Пенчо Милков и заместника му Златомира Стефанова се разбрахме предложенията за повишаването на цените да минат на обсъждане през октомври, а през ноември да влязат на сесия. Но с уточнението, че ще влязат в сила от месец май 2021 г. Освен това Общината бе планирала увеличение на таксата с 40% процента, но при съвместните ни разговорите се обединихме около ръст от 20%“, каза още Иванчев.

"Що се отнася до заплащането на тротоарно право пък през зимния сезон, което към момента е 50% от основната такса, но засяга и неработещите заведения, то също ще бъде намалено като процент, но подлежи на обсъждане и договаряне“, обясни русенският председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите. От бранша са изключително удовлетворени от разговорите и разбирането от страна на Общината по повод затруднената ситуация на бранша в условията на пандемия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари