Ще правим "партия" с Румъния за лекарства, за да ни излизат по-евтино!

0
Масовите медикаменти ще се договарят от Министерство на здравеопазването, което щяло да търси възможно най-ниската цена
Масовите медикаменти ще се договарят от Министерство на здравеопазването, което щяло да търси възможно най-ниската цена Снимка: tomsk.er.ru

"В края на годината ще обявим общо договаряне на скъпоструващи лекарства заедно с Румъния. Обединявайки се, двете държави ще договарят по-големи количества медикаменти, което се очаква да понижи цената им", каза днес по "Дарик радио" здравният министър д-р Петър Москов. Той поясни, че идеята е след време към лекарствения съюз да се присъединят и други европейски държави.

Масовите медикаменти ще се договарят от Министерство на здравеопазването, което щяло да търси възможно най-ниската цена. Москов не скри, че ще се купуват генерични лекарства. Здравният министър подчерта, че променяйки лекарствената политика, тръгва срещу бизнес за един милиард лева, които в момента се харчат не по предназначение.

Той каза още, че здравната каса ще сключва договор само с болници, които могат да предложат комплексно лечение на пациентите. Връща се и възможността за приватизиране на отделни болници.

Москов посочи, че болните ще могат доплащат за своето лечение вече единствено чрез осигурителен фонд, като ще им се отнеме възможността да дават пари директно на болницата. Министърът за пореден път подчерта, че не желае да се кандидатира за кмет на столицата. По неговите думи "при всички положения в някакъв етап от живота му щял да се върне към професията си като анестезиолог".

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари