Ще полети ли балонът на ГЕРБ, след като хвърлиха този чувал с пясък

2
Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов
Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов Снимка: БГНЕС

Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по този начин, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, след като от него се хвърли този чувал с пясък. Това каза политологът от „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Валери Симеонов изгуби доста имидж, той се превърна в тежест на управлението. Въпреки, че г-н Симеонов нямаше предвид това, което се тълкуваше, той говори по начин, по който в политиката трябва да понесеш някакви последствия. По-важното е, че така се случи, че цялото негодувание се фиксира върху него и Борисов получи възможност с едно точно действие да свали напрежението“, посочи той пред „Фокус“ .

Според него след като всички се фиксират върху един човек, а не в правителството, в политиките, в цялостната ситуация в страната, за премиера Бойко Борисов става по-лесно. „Трудно е махането на въпросния човек, зависи от коалиционните договорки, но все нещо ще успее да го придума. След като един човек е проблемът, то този човек може да се махне“, обясни Първанов.

Запитан дали с оставката на Валери Симеонов ще стихне общественото недоволство към управлението на страната, той отговори: „През 2013 година си спомняме, когато имаше обществени протести, пак беше дадена една глава, това беше главата на Дянков и тогава струва ми се, че това още повече настърви протестите. Да видим сега какво ще се получи“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари