Ще намерят ли покой родителите на Алекс?

0
20 години затвор не са малко, има наказание за убиеца му, но това няма да го върне, сподели близка на семейството
20 години затвор не са малко, има наказание за убиеца му, но това няма да го върне, сподели близка на семейството Видео: КИС 13

Роднини, близки и приятели на убития миналата година Алекс от Бяла излязоха на протест пред Окръжния съд в Русе, за да поискат справедливо наказание за извършителя.

Хората обаче не са убедени, че подсъдимият Валентин Маринов е истинският убиец, споделиха те. След трагичния инцидент в цяла Бяла са въведени мерки за гарантиране на обществения ред и сигурност, разказаха още близките на Алекс, предаде Кис 13.

След протеста роднините и приятелите на Алекс присъстваха и на последното заседание по делото за неговото убийство. След изслушване на пледоариите на двете страни, съдът излезе с решение, според което Валентин Маринов беше признат за виновен в това, че по хулигански подбуди е причинил смъртта на Алекс. Мъжът получи наказание лишаване от свобода от 20 години при първоначален строг режим на излежаване на присъдата. Той беше осъден и да заплати с дължимите лихви кръвнина на родителите на момчето в размер на 200 хиляди лева.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред апелативния съд във Велико Търново.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари