Ще има ли промяна в компенсациите за заведенията след шокиращите сметки за ток?

0
"От нас се очаква да продължим да работим, да продължим да създаваме работни места. Но няма как да стане при положение, че не можем да си покриваме сметките за ток”, заяви Павлин Петров
"От нас се очаква да продължим да работим, да продължим да създаваме работни места. Но няма как да стане при положение, че не можем да си покриваме сметките за ток”, заяви Павлин Петров Видео: NOVA

Близо 14 000 лева сметка за ток и 118 лева компенсация. Такава шокираща фактура получи заведение в София, алармираха вчера от Асоциацията на заведенията

Оттам нарекоха помощта от държавата „пълна подигравка”, предаде NOVA

Миналият месец при същата сметка компенсацията е била около 3000 лева, обясни Павлин Петров от Асоциацията на заведенията.

„Няма как да ни помогнат тези 118 лева. Сметките за ток са 2 500 – 3000 нагоре. Това донася загуби на всяка фирма. От нас се очаква да продължим да работим, да продължим да създаваме работни места. Но няма как да стане при положение, че не можем да си покриваме сметките за ток”, заяви Павлин Петров.

„Надяваме се час по-скоро правителството да се вслуша в предложението на работодателските организации – да няма таван, а компенсация от 75%. Тогава ще останат при нас средства, с които да си покриваме разходите, да запазим служителите и да предлагаме по-добър продукт”, заяви Петров.  

Екип на телевизията се свърза с Министерството на енергетиката и с ЧЕЗ. От министерството обещаха официален отговор до обяд, но причината за тази компенсация била смяна на доставчика.

От ЧЕЗ отговориха, че в рамките на януари клиентът е получавал електроенергия в качеството му на доставчик от последна инстанция. След това клиентът има нов договор, с който получава електроенергия в качеството му на търговец на електроенергия. Затова и последното отчитане на обекта е било на 01.02 до 01.02. Следователно тази компенсация е само за 1 ден. Компенсацията, която трябва да получи за февруари, ще бъде приспадната към следващата фактура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    К'ва компенсация, бе?!!
    Произвеждайте си електроенергията от възобновяеми източници, по директива на €врогейския съюз, като ей тия нещастници, дето им мирише на лайна, ама са ЕКО: https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/biocentralata-v-plovdivskoto-selo-trud-ostava-zatvorena-2303683
  • 0
    1
    Местя го
    Е, нали от €С ви натискаха за *зелената* им сделка, а правителството на Бойко Борисов я подписа! Как никой от *бизнесмените* тогава не протестирахте? Иху-аху, падаха пари. Тогава си мълчахте като путки! Сега като ви влезе четвъртит си сърбайте последствията, ебал съм ви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари