Ще има ли модерен плувен комплекс в Русе?

1
Общината иска да отдаде за 30 години комплекса срещу строителни инвестиции
Общината иска да отдаде за 30 години комплекса срещу строителни инвестиции Видео: БНТ

Русе / Темата на предаването е провокирана от откритата процедура за общинска концесия на басейните в Парка на младежта в Русе – град, в който от десетилетия плувната база не е развивана. Общината иска да отдаде за 30 години комплекса срещу строителни инвестиции от над 4 милиона лева за модернизиране и изграждане на покрит плувен басейн.

Концесионерът ще заплаща и по 20-хиляди лева наем на година. На водещия Роман Сушков гостуват Антоанета Банчева – старши експерт в отдел „Стопански дейности и защита на потребителите” в Община Русе, Веселин Богданов – директор на Общинско предприятие „Спортни имоти”, и треньорът по плуване и изпълнителен директор на Клуб по плувни спортове „Ирис” Атанас Тодоров. А.Банчева очертава основните параметри на предстоящата концесия със задълженията и отговорностите, които поема концесионерът. В.Богданов опонира на тревогите на някои спортни специалисти и потвърждава, че бъдещият покрит 50-метров басейн ще е основна база за всички плувни спортове. А.Тодоров споделя надеждата, че градът най-сетне ще има съвременен плувен комплекс.

Два репортажа подкрепят темата. Единият припомня съдбата на скромната покрита плувна база в Русе. Другият представя новооткрития в Плевен модерен общински плувен комплекс.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари