Подготвят концесията на откритите басейни в младежкия парк

0
В Русе подготвят концесията на откритите басейни в младежкия парк
В Русе подготвят концесията на откритите басейни в младежкия парк Видео: БНТ 2

В Русе подготвят концесията на откритите басейни в младежкия парк.

Процедурата предвижда те да бъдат ремонтирани, а единия да бъде покрит. Така, освен че ще са безопасни, басейните ще отговарят и на изискванията за подготовка по водна топка през цялата година, съобщава БНТ 2.

През зимата отборът на клуб „Локомотив” ползва басейн, които не е достатъчно дълбок за тренировки.

Ивайло Димитров е треньор по водна топка в клуб „Локомотив”, където тренират 160 деца. Разказва, че до преди месеци заниманията били само през лятото - в един от откритите басейни в младежкия парк, който отговарял на изискванията за дълбочина.

През зимата тренировките спирали, защото нито един басейн в Русе не е подходящ по размери за игрище за водна топка. От скоро клубът ползва под наем закритият басейн на гимназията по корабостроене.

"Което закърпва положението, защото, въпреки че е с нестандартни за тренировки басейн, все пак си е басейн”, коментира той.

От клуба по водна топка разчитат на интерес към концесията на басейните в Младежкия парк. Според процедурата единия от тях трябва да стане покрит. Той обаче трябва да да се реконструира, за да е удобен за тренировки и състезания по водна топка.

„Той ще бъде с дължина 50 метра и ширина 20 метра Според клубовете по водна топка те могат да разположат игрището си”, каза Пенчо Милков – председател на Комисията по младежта и спорта в Общински съвет – Русе.

Миналата година процедурата по отдаване на концесия на басейните беше прекратена заради документите на единствения кандидат.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари