Шрьодер е разговарял в продължение на часове с Путин в Москва

1
Не е ясно какво е било постигнато по време на разговора
Не е ясно какво е било постигнато по време на разговора Снимка: ИТАР - ТАСС / архив

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна за няколко часа с руския президент Владимир Путин в четвъртък вечерта в опит да сложи край на войната в Украйна, но не е ясно какво е постигнато, съобщи немското издание Bild am Sonntag (BamS), цитирано от агенция Ройтерс.

Позовавайки се на неназован източник, който е добре информиран за дейността на Шрьодер, германският седмичник посочва, че той също така е имал дълъг разговор и с един от най-близките съветници на Путин, предава БНР.

Бившият немски канцлер напусна Москва рано сутринта в събота със съпругата си и отлетя за Истанбул, пише изданието, без да разкрива повече подробности за проведените разговори.

Шрьодер, който е личен приятел на Путин и има връзки с руски компании, се е срещнал и с група украинци, свързани с делегацията на страната за мирните преговори с Русия, които бяха проведени в Турция по-рано тази седмица, съобщава още Bild am Sonntag.

Източникът на изданието е казал, че момента Шрьодер е единственият човек, който е имал пряк контакт както с Путин, така и с висши украински служители.

Новинарският сайт "Политико" съобщи първи, че Шрьодер е летял за Москва за разговори с Путин, а източници от германското правителство казаха, че то не се е съгласявало на никаква среща, нито е участвало в такава.

Пресцентърът на немското правителство се позова на забележките, направени от канцлера Олаф Шолц в петък, когато той отказа да коментира срещата Шрьодер-Путин, освен че ще вземе под внимание всички резултати и ще ги включи в другите преговорни усилия, в които участва.

Олаф Шолц, който пътува за Турция в понеделник, разговаря по-рано в събота с Путин в тристранна телефонна връзка заедно с френския президент Еманюел Макрон.

Шрьодер, канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) в периода от 1998 до 2005 г., е в борда на руския петролен гигант "Роснефт" и е председател на комитета на акционерите на компанията, отговаряща за изграждането на спрения от немските власти газопровод "Северен поток 2", напомня Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари