Германският канцлер: Москва няма да промени позицията си за Украйна

1
Изявлението му идва ден, след като проведе разговор по телефона с руския президент Владимир Путин
Изявлението му идва ден, след като проведе разговор по телефона с руския президент Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Москва не възнамерява да променя позицията си по отношение на Украйна.

Изявлението му идва ден, след като проведе разговор по телефона с руския президент Владимир Путин

Русия "не е постигнала нито една от целите, споменати в началото на военната операция", обясни Шолц в интервю за германската медия Т-online, пише News.bg.

Канцлерът отбеляза също, че силите на НАТО са увеличили присъствието си на Източния фланг и добави, че Алиансът ще стане "по-силен", в случай че Финландия и Швеция решат да се присъединят.

Вчера Путин и Шолц обсъдиха напредъка на мирните преговори между Киев и Москва, тъй като в момента те са "блокирани" от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Западът тотално не разбира Русия и руснаците. Русия няма да си промени позицията за Украйна, няма и причина да го прави. Освен това може да си позволи да ви изчака месец, два, година, десет години и изобщо колкото трябва , докато вие си промените позицията и държанието към Русия. И ще го промените, все пак вие имате нужда от Русия, а тя от вас - не.:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари