Шофьорка осъди паяк, вдигнал незаконно колата й

0
Общината ще трябва да плати на засегнатата дама обезщетение от 350 лева
Общината ще трябва да плати на засегнатата дама обезщетение от 350 лева

Пловдивчанка успя да осъди общината за това, че паяк неправилно е вдигнал автомобил, паркиран в Синята зона.

Екшънът се разиграва на 11 ноември миналата година в центъра на града. В късния следобед жената отишла да си плаща тока на касите на Енергото срещу Дондуковата градина.

Паркирала на ул. "Христо Г. Данов" недалеч от кръстовището. Когато обаче се върнала след половин час, с ужас установила, че Алфа Ромеото е изчезнало. В първия момент дамата се паникьосала и си помислила, че някой е откраднал личния автомобил.

След малко позвънила на телефона в общината и разбрала, че колата е репатрирана заради неправилно паркиране в района на Синята зона, пише „Марица”.

Потърпевшата пловдивчанка завела дело, за да докаже пред Темида, че не е нарушила правилника за движение. По настояване на адвоката от Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" са представили в съда схема за пътните знаци на ул. "Петко Каравелов" до кръстовището с ул. "Хр. Г. Данов".

От доказателствата става ясно, че там липсва знак за принудително репатриране на автомобилите. В съда е представена и докладната записка от полицая, съставил документа.

В крайна сметка съдът преценява, че автомобилът не е бил в нарушение и принудителното му преместване е било извършено незаконно.

Общината ще трябва да плати на засегнатата дама обезщетение от 350 лева.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари