Шофьорите в Червена вода се оказаха в "капана" на тол системата

4
Недомислици и абсурди на АПИ - така хората определят положението
Недомислици и абсурди на АПИ - така хората определят положението Видео: Русе Медиа

Жители на русенското село Червена вода се оказаха в капана на недомислиците на тол системата.

След като знакът за винетка е бил премахнат от края на населеното място, сега на 200 метра преди табелата са монтирани камери на АПИ. Хората са притеснени, че ще ги глобяват за винетки в самото село.

Много от жителите на село Червена вода пътуват ежедневно до Русе. Те предпочитат да използват общинския път през Николово, за който не трябва винетка.

Освен това е хубав, за разлика от разбития и осеян в кратери републикански път Русе-Кубрат. За да стигнат до разклона за Николово обаче, трябва да минат през тол камерите, информира Русе медиа.

Махнаха табелата винетка, тя беше ей там на разклона, а системата я сложиха тук в селото. На 200 метра е пътят за Николово, където е разрешено без винетка да пътуваш. Системата ще ме засече тук и аз, разбираш ли, на 200 метра ще завия за Русе за Николово. И трябва да плащам глоби. Това изобщо не е допустимо.  Не трябва да бъде в населеното място. Колко коли вървят по пътя за Николово, кола след кола, , а които работят в града и най-вече в Източната зона, даже и ние, които ходим да пазаруваме, пътуваме оттук“, казва Добри Добрев, жител на с.Червена вода.

Хората определят поставянето на камерите в населено място като абсурд.

Виж къде е табелата, виж къде е изградено това нещо. Аз да отида тук в комшията на гости, живее ей там в оная къща, откъде трябва да мина – през половината село, иначе трябва винетка. Това са недомислици. Защото явно в България не сме свикнали да мислим. А го вършим всичко от бюрото, от канцеларията“, коментира Иван. Юлиян Георгиев е още по-откровен. „Не знам кой го е измислил това, много е прост. Много глупаво е направено това, отсам да бъде тази рамка“, споделя той.

От Пътната агенция обясниха, че камерите на тол системата в населените места не следят за винетки, а се използват с други допълнителни функции и хората няма да бъдат глобявани.

Данните от тях служат за подпомагане на борбата със сивия сектор в транспортната дейност, както и за мониторинг на трафика. Камерите наблюдават и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, а за пътната безопасност“, казват от АПИ. Нищо, че това е работа на други институции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари