Шофьорът, убил колоездач на булевард "България" е циганин от Плевен

0
Шофьорът, блъснал по-рано днес колоездач на булевард "България" е в неадекватно състояние
Шофьорът, блъснал по-рано днес колоездач на булевард "България" е в неадекватно състояние

Шофьорът, блъснал по-рано днес колоездач на булевард "България" е в неадекватно състояние, но с отрицателна проба за алкохол. Това съобщи репортер на TrafficNews.bg от мястото на инцидента. След като бе прегледан от екип на Бърза помощ, шофьорът на хондата не бе отведен в болница, а задържан от полицията. Той остана на местопроизшествието, за да изчака разследващите да приключат своята работа.

Виновният водач е на видима възраст около 30 години и е от района на Плевен. Хората от близкия блок твърдят, че шофьорът се е движел с много висока скорост. Доказателство за това е и дългият спирачен път. 

Водачът на хондата не е бил сам. С него е пътувал и негов приятел, който също не напусна мястото на инцидента. Към двамата мъже се присъединиха и роднини на виновника. Той и спътникът му са от ромски произход, като подкрепление дойдоха техни роднини от Столипиново. 

По първоначална информация велосипедистът тръгнал да пресича с колелото си на червен сигнал на светофара. В този момент лекият автомобил ускорил, за да хване зелената вълна.

Тогава помита изскочилия на пътното платно колоездач. Убитият е на възраст около 70 години. Екип на Бърза помощ само е констатирал смъртта на мъжа. 

Тялото на възрастния колоездач остана дълго време на мястото на инцидента.

Още за инцидента може да видите ТУК

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари