Шофьор разказа за инцидента на Дунав мост

1
Съоръжението е затворено
Съоръжението е затворено Видео: Русе Медиа

Съоръжението е затворено

Инцидентът с тежкотоварен автомобил, който катастрофира тази нощ на Дунав мост и затвори движението и в двете посоки, е станал около 3:00 часа сутринта. ТИР-ът с турска регистрация е пътувал от Румъния към България и се е ударил в ремонтираната дилатационна фуга в българския участък на моста. Според неофициална информация шофьорът е карал с по-висока от разрешената скорост и при инцидента е изгубил управление и се е ударил в парапетите на моста, като ги е скъсал.

На място са били изпратени веднага няколко специализирани автомобила от Гюргево заради разлива на гориво – при инцидента желязо от фугата е скъсало резервоара на камиона. Малко преди 6:00 часа е пристигнала и техника от България, за да разчисти пътното платно. За щастие при инцидента шофьорът не е пострадал.

Георги Димов е бил по същото време на моста. „Беше към 3 часа сутринта, тъкмо си платих такса за моста и бях първата кола, след мен имаше русенска регистрация втора кола и внезапно 300 метра навътре в моста виждам на диагонал застанал камионът. И осъзнах, че няма как да продължим напред, трябваше да се върна назад да ги информирам, защото си личеше, че беше току-що станала катастрофата. След това вече впоследствие със служители тук разбрахме, че турска регистрация, шофьорът е ок, имаше разлив, аз видях теча на горивото , това също ме притесни, върнахме се, информирахме ги, те съответно вече са информирали останалите служби“, разказа той, цитиран от Русе Медиа.

Всеки момент предстои превозното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за преминаване. На място в момента се намира специализирана техника, която ще подпомогне изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропускат само леки автомобили, а след това и тежкотоварни.

Движението ще се извършва само в едната лента - посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности. Предстои ремонт на повредената фуга, както и на мантинелата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Коко
    Ей доживяхме и там да осерат всичко тия боклуци не да за пускане в България
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари