Камионът ли е виновен за блокажа на Дунав мост или некачественият ремонт?

1
В момента съоръжението е затворено
В момента съоръжението е затворено Снимка: Русе Медиа

В момента съоръжението е затворено

Само преди седмица една от гребеновидните фуги по мостовото съоръжение дефектира, удари резервоара на товарен автомобил и блокира движението.

Властите в Русе се похвалиха със светкавичен ремонт, но тази сутрин се оказва, че той не е бил качествен, предава БНР.

Около 4:00 часа камион с турска регистрация се удря във фугата и катастрофира като препречва и двете платна за движение от и към Румъния.

Според съобщение, изпратено от Областната администрация, ставало дума за превишена скорост от страна на турския шофьор, но фактическата обстановка изключва такава версия, тъй като става дума за район на изкачване след абсолютен покой на превозното средство на граничния пункт.

Всички служби работят за отстраняване на камиона и почистване на платното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    9
    салянина
    и тайа който е управлявал тир и то натоварен как напира то да не е автомобил имаше събиране на подписи за такса мост хубавае пак да се направи по-средата на месеца и до края му да остава за града ни тежките товари и,,,,,мата на пътя добре че някой прочел каде да бъде тир паркинка но не както си го замислях хубава работа но българска
  • 29
    8
    Любопитен
    Докога наглите шопи ще прпибират таксите за преминаване на Дунав мост. При толкова депутати някой попита ли колко общо пари са събирани годишно за преминаване на моста и колко пари са отпускани за поддръжка и ремонт. Докога селяните от голямото село, наричащи себе си столичани ще прибират парите, за да си строят магистрали, удобни за тях, именно за Турция, за Гърция, за южното Черноморие, за Сърбия, сега искат и за варварска Македония. А ако минимум 90 % от събраните такси остават целево за ремонтни и поддържащи работи по моста, той ще е перфектен. Но това е нагъл столичен ГРАБЕЖ.
  • 14
    7
    Минувач
    Стамене, ти ли си? ...директор на Областно пътно управление – Русе Стамен Савов ... ...встъпи в длъжност, след като спечели конкурс, обявен от Агенция „Пътна инфраструктура“. Кандидатите там бяха двама. Преди това бе кандидат отново да бъде директор на ОП „Комунални дейности“ – Русе, но неуспешно. Преди повече от 10 години той бе управител на “БЕСКУ” ЕООД – гр. Бяла. Член е на ПП ГЕРБ.
  • -10
    6
    Некой
    Абе ей драскачи, камиона се е движил по посока Русе , а не изход Русе където е изкачването. Колегата водач на ТИР сигурно е задремал и ако е нямало голям трафик към 4 сутринта е понатиснал газта яко
  • 16
    5
    Юмм
    Искаха да се получи добре ремонта, но стана както обикновено. Трябва още един мост а не ремонт. Преди да е станала някоя голяма трагедия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари