Шофьор на препълнен автобус отказа да тръгне

0

Възмущение на гражданка от прочутите неуредици в автобусния и ЖП транспорта се замести от неочаквано облекчение.

Жената бе стъписана от положителното развитие на ситуация, за която подаде сигнал в редакцията ни, пише Traffic News.

Във вечерните часове в четвъртък, жената се свързва с медията, докато чака автобус по линия Пловдив - Белозем да потегли след броени минути. Тя изпрати снимки от атмосферата в рейса, в който тя и още двойно повече от нормалното количество души са се качили. Седалките не са успели да поберат големия наплив пътниците за Белозем, което довело до необходимостта много от хората да пътуват прави.

Това обаче е в пълен с разрез със законоустановените норми. Строго забранено е при междуградските превози да има повече пътници от стандартния капацитет на автобуса и е изключено да има правостоящи. Именно това породили възмущението у жената, изпратила снимки, целящи да покажат при какви условия ще отпътува автобусът от Пловдив.

Минути по-късно тя отново се свърза с наш репортер, за да сподели, че шофьорът е изключил двигателя и не е мръднал от гарата, докато не дошъл втори бус, който да поеме част от наплива. Така пътниците били разделени и всеки се возил в комфорта на седалка по правилник.

Жената изрази, че е слисана от навременните мерки. "История с щастлив край. Разделиха ни и пристигна друг рейс за правостоящите. Е, с 15 минути закъснение, но...", допълни тя. 

Както се казва: добре е, когато всичко завършва добре. Само се чудим защо нещо, което би трябвало да е рутинна практика, ни кара да въздишаме с облекчение... Нормалността ни изненадва, защото очевидно нормата е диаметрално различна от нея. 

Споделяме случилото се с надеждата да се превърне в обичай за реакция в такива ситуации.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари