Шофьор блъсна майка с две деца на тротоар

0
Полицията успя да открие шофьора, избягал от местопроизшествието
Полицията успя да открие шофьора, избягал от местопроизшествието Видео: БНТ

Прокуратурата задържа за 72 часа шофьора, блъснал майка с две деца на тротоар в Ямбол и избягал от местопроизшествието.

Майката и бебето ѝ на месец и половина са настанени с комоцио в ямболската болница. По-голямото дете – момченце на 7 години, не е пострадало, но е много уплашено. Полицията успя да открие шофьора, причинил катастрофата, и неговия спътник. Диана Иванова и Румен Колев разказват повече за инцидента в "Денят започва", предаде БНТ.

Инцидентът е станал рано сутринта в квартал "Златен рог" на улица "Дружба". От полицията са установили, че в колата е имало двама мъже, които цяла вечер били в игрална зала и сутринта малко след 8:00 часа потеглили с автомобил, който не е тяхна собственост. Шофьорът се е движил с голяма скорост и не е могъл да вземе завоя, затова се е качил на тротоара и е ударил жената в гръб. Бебето от количката също е паднало на тротоара. Пострадалата жена се казва Емилия, тя е на 31 години, преди месец и половина е родила второто си дете. Очевидци разказват, че ударът е бил силен, защото се чул страшен гръм.

"Поглеждам към улицата и виждам колата кара с висока скорост и продължава, а жената простряна на земята. Със самия удар количката се качи на тротоара и като падна жената повали и количката, обърна се, бебенцето падна долу на земята", жена описа случилото се те. Всички от квартала са потресени от инцидента, но се страхуват да застанат пред камера, защото се носи слух, че причинилите катастрофата се занимават с наркотици и се страхуват от отмъщение.

"Тя леко си мръдна крачето, но искаше с ръчичка така да пипне детето, аз го изживях много тежко. После дойде много бързо линейката - за 10 минути дойде, вземаха майката, дойде таткото, предадохме бебенцето на таткото, предадохме и първолачето - момченцето, то от уплаха не знае къде живее", продължи разказа си очевидката. В опита си да избяга с бясна скорост 200 метра по-надолу по улицата същият шофьор се качил за втори път на тротоара и се е блъснал в ограда. По-късно той изоставил колата в центъра на града и избягал със спътника си, но полицията ги е заловила и задържала в ареста.

Установено е, че шофьорът е на 31 години. Взета му е кръвна проба, която ще установи, дали е употребил алкохол или наркотици. Късно снощи прокуратурата му наложи 72-часова мярка задържане под стража, извършен е и разпит пред съдия. Живеещите в района на катастрофата искат общината да вземе мерки и да обезопаси мястото на инцидента. Точно до мястото на инцидента се намира и спортна площадка, където играят футбол много деца. Затова всички в квартала са убедени, че община Ямбол  и полицията трябва да поставят и легнал полицай, за да се намали скоростта на профучаващите автомобили.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари