Шивашките фирми откликнаха на призива на Пенчо Милков

2
Част от тях са обявили, че ще дарят предпазните средства, други са предоставили много добри условия за закупуване
Част от тях са обявили, че ще дарят предпазните средства, други са предоставили много добри условия за закупуване

Шивашките фирми в Русе откликнаха на призива на кмета Пенчо Милков да започнат изработка на предпазни маски, съобщиха от общинската администрация.

Част от тях са обявили, че ще дарят предпазните средства, други са предоставили много добри условия за закупуване, за което кметът им изказва сърдечна благодарност.

"Благодарни сме на шивашките предприятия от региона, които се отзоваха на апела на Община Русе и ще предоставят предпазни маски за ползване от русенци. Някои от тях даряват маските, а има и такива, които ни предоставиха много добри условия за закупуване", каза още кметът Милков.

От днес общината започва осигуряването на помощ за възрастните, болните и трудно подвижни хора. Ще бъде организиран разнос на хранителни продукти и лекарства по домовете. В акцията, освен служители на общината, се включват и доброволци. От общината информират още, че се работи активно за дезинфекция и обеззаразяване на общите площи, а по отношение на търговските обекти, които продължават да работят, са въведени строги мерки за контрол. МВР следи активно и за заведения, които нарушават забраната за работа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари