Шествие в памет на Филип

0

В навечерието на първия учебен ден съучениците на прегазеното момче казаха, че трябва да се предотвратят подобни трагедии

Съученици, близки и дори непознати хора не могат да се примирят със загубата на 15-годишния Филип, блъснат и убит на пешеходна пътека в центъра на София. Тази вечер те излязоха на шествие в негова памет. Шофьорът, който го блъсна - Петър Тодоров остава в ареста. Той е изпил шест бири преди да удари момчето с 88 км/час.

В навечерието на първия учебен ден съучениците на Филип казаха, че трябва да се предотвратят подобни трагедии. Казват, че ние трябва да пазим самите себе си и останалите. Освен съучениците на Филип от 32-о училище са дошли деца и от други учебни заведения в София, за да почетат паметта на 15-годишното момче.

"Искам да предотвратя това отново да се случи такава трагедия, защото Филип беше невероятен човек и не мога да повярвам, че може да си отиде без от това да излезе нещо позитивно занапред. Позитивно е да си опазим децата и повече да няма такива инциденти, да не скърбим, да не се налага да организираме такива походи за нещо лошо. Хората сами да разбират, че трябва да се пазим взаимно", каза Радка Караджова, класна ръководителка на Филип, предаде БНТ.

"Искам да бъда съпричастна с тези неща, които се случват по пътищата и да се спре по някакъв начин, ако е възможно. За съжаление ние им обясняваме на децата и те спазват, но както в случая има недобросъвестни шофьори."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари