Шестима полицаи отиват на съд за събиране на такса "спокойствие" в София

0
Искали подкуп от управители на търговски обекти, за да избегнат проверки
Искали подкуп от управители на търговски обекти, за да избегнат проверки Снимка: БНР / архив

Искали подкуп от управители на търговски обекти, за да избегнат проверки

Шестима полицаи, обвинени за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи в София, отиват на съд, съобщиха от спецпрокуратурата.

Групата, начело с К.К, инспектор в Четвърто РУ на СДВР, в която са участвали още четирима от същото районно управление и един от ГДБОП, е действала от началото на 2017 г. до януари 2019 г.

Шестимата обвинени събирали такса "спокойствие" от управители на търговски обекти в столицата, за да не бъдат извършвани проверки в обектите им. Полицейските служители предупреждавали работниците в търговските обекти и за предстоящи проверки по линия на търговията с фалшиви стоки и укриване на данъци.

Максималното наказание, което могат да получат, ако бъдат признати за виновни, е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Рекетьорчета?
    Да им пожелаем за много години при бай Ставри! Там мангалите с неумитите пиЖки ще ги превъзпитат и ще си ги онождат регулярно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари