Шефът на Дунав: Агонията ми се удължи с няколко месеца, но вече си тръгвам

2
Изключително ми е неприятно, че след 10 години председателстване, дойде време, когато трябва да приключа с футбола, не защото съм обиден или ощетен, а защото се чувствам изчерпан
Изключително ми е неприятно, че след 10 години председателстване, дойде време, когато трябва да приключа с футбола, не защото съм обиден или ощетен, а защото се чувствам изчерпан Видео: Русе Медиа

Говоря за последен път. Изключително ми е неприятно, че след 10 години председателстване, дойде време, когато трябва да приключа с футбола, не защото съм обиден или ощетен, а защото се чувствам изчерпан. Когато човек няма възможност да развива един проект, преди да го е сгромолясал съвсем, както е случаят с мен, е редно да се тръгне. Няма как е да с достойнство, но поне си тръгвам“, заяви досегашният президент на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.

Той участва в неформалната среща, организирана от феновете на отбора, с част от кандидатите за кмет на Русе, предава Русе Медиа.

Д-р Симеонов припомни, че „Дунав“ е бил единственият клуб в А група, който две години е функционирал като сдружение с нестопанска цел. Впоследствие е трябвало дружеството да има съвременна форма на управление, а през миналата година е бил проявен и интерес към клуба.

Опитахме да влеем свежа сила, пари и нова форма на управление. Преговаряхме с три дружества, като първото бе с регистрация в Дубай и собственик на отбора на Клермон Феран. Всичко ги устройваше, но се отказаха заради състоянието на Градския стадион. След това прояви интерес дългогодишният директор на „Галатасарай“. Няколко медеца вървят разговорите, имаме подписан договор, който трябваше да влезе в сила от 4 август, но само ако преведат парите. Условието беше „Дунав“ да остане в А група и да се преструктурира в акционерно дружество, което успяхме да направим“, обясни д-р Симеонов.

Той сподели, че намеренията му са били да се оттегли още след мача със „Септември“, с който „Дунав“ се спаси от изпадане, но е нямало как да се сглоби отборът и да се започне първенството. Изчакал е да мине и 5 септември, когато се затваря трансферният прозорец, за да могат поне до Нова година футболистите да бъдат служители на „Дунав“. Но повече няма как да помогне на клуба по никакъв начин, включително и финансово. Към днешната дата ФК „Дунав“ няма задължения, всичко е изплатено, и оттук нататък оставя клуба в ръцете на русенската общественост. Тъй като е 100 процента собственик на клуба, д-р Симеонов е оставил изцяло акциите на изпълнителния директор Огнян Цветанов. Всеки може да се свърже с него и да ги вземе, като има условия – да внесе гаранции, за да е сигурно, че ги взема човек, който ще стопанисва клуба.

След 10-годишен опит, развитието на футбола в Русе го виждам по следния начин – широко акционерно дружество с миноритарно общинско участие задължително, което гарантира участие в бюджета и контрол от страна на общината, и широка спонсорска маса от бизнеса в Русе. За съжаление в момента такава няма. Готов съм да предостъпя и фирмата, която има концесията за стадион „Дунав“ – аз съм едноличен собственик, под условие да продължи да го стопанисва и да го развива, да се правят терените и да се поддържа школата“, заяви д-р Симеонов. Годишният бюджет на целия клуб е около 2 млн.лв.годишно.

Част от поканените кандидати за кмет като Елеонора Николова, Пенчо Милков и Галин Григоров, които присъстваха на срещата, се обединиха от мнението, че общината трябва да подкрепя футбола и да участва в акционерното дружество. Всеки сподели своята гледна точка по темата, като без да прави предизборна агитация, заяви категоричната си подкрепа за най-масовия спорт. От срещата отсъства кандидатът Диана Иванова, която по-рано се е срещнала с представители на феновете.Тя също е изразила мнение, че общината би била ценен партньор и би могла да бъде гарант за стабилното бъдеще на клуба.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари